ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Οι δηλώσεις συμμετοχής  στα πρακτικά που ενδιαφέρεστε να συμπληρόνωνται στην Φόρμα Εγγραφής.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Πρακτικό 1
Εκτεταμένες συντηριτικές αποκαταστάσεις για οπίσθια δόντια ένθετα, επένθετα, endo- crowns

Διδάσκων: Παπαβασιλείου Γεώργιος, επικ. Καθ. ΕΚΠΑ
Χορηγός:    ivoclar

Περίληψη:

Τα τελευταία χρόνια, δύο παράγοντες έχουν επηρεάσει σημαντικά την φιλοσοφία αποκατάστασης δοντιών.
Αρχικά η κατοχυρωμένη κλινικά και ερευνητικά ανάγκη για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προφύλαξη της υγιούς οδοντικής ουσίας που οδηγεί σε ιδιαίτερα συντηρητικές αποκαταστάσεις. Δεύτερον, οι όλο και μεγαλύτερες γνώσεις μας στον τομέα της συγκόλλησης σε οδοντικές ουσίες, συνεπικουρούμενες από την ύπαρξη ισχυρών αισθητικών υλικών, ικανών να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες πρόσθιων και οπίσθιων αποκαταστάσεων.
Στο σεμινάριο αυτό θα γίνει θεωρητική παρουσίαση και εκτεταμένη πρακτική άσκηση στις βασικές αρχές σχεδίασης εκτεταμένων συντηρητικών αποκαταστάσεων  με  ολοκεραμικά υλικά για οπίσθια δόντια. Θα γίνει ανάλυση τόσο των αναλογικών  όσο  και των ψηφιακών μέσων σχεδίασης των αποκαταστάσεων, με  στόχο την προβλέψιμη επίτευξη του τελικού αποτελέσματος.
Θα  γίνει πρακτική άσκηση σε τεχνικές παρασκευών για  κατασκευή ενθέτων,  επενθέτων και “endo-crowns”από υλικό emax. Η πρακτική άσκηση θα περιλαμβάνει επίσης συγκόλληση όλων  των τύπων αποκαταστάσεων με ρητινώδεις κονίες διπλού πολυμερισμού  Variolink.
Για όλα τα είδη ολοκεραμικών υλικών και τύπους  αποκαταστάσεων θα γίνει εκτεταμένη παρουσίαση των τεχνικών αποτύπωσης και συγκόλλησης.

Κόστος συμμετοχής: 50 €     Μέγιστος  αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

 


Πρακτικό 2
Waveone Gold “One file Endo" επιτυγχάνοντας ασφαλή και αποτελεσματική διαμόρφωση, με παλινδρομική κίνηση και προηγμένη μεταλλουργία Gold.

Διδάσκων: Δ. Τόλιας

Χορηγός : DencoDental

Περίληψη:
Αυτό το σεμινάριο παρουσιάζει τον σχεδιασμό και την εξέλιξη του συστήματος Waveone Gold και παρέχει την απαιτούμενη γνώση και αυτοπεποίθηση για την πραγματοποίηση μιας ενδοδοντικής θεραπείας υψηλής ποιότητας.  Ως συμμετέχων στο πρόγραμμά μας, θα εξοικειωθείτε με τη χρήση της προσέγγισης & quot;One File Endo" για ασφαλή και αποτελεσματική διαμόρφωση ριζικών σωλήνων, με εργαλεία παλινδρομικής κίνησης, θερμικά κατεργασμένα Ni-Ti WaveOne Gold™.  Η δημιουργία του Glide Path, θα συζητηθεί ως προληπτικό μέτρο, για τη διασφάλιση μιας ασφαλούς διεύρυνσης ριζικού σωλήνα. Θα συζητηθούν τα προβλέψιμα πρωτόκολλα διακλυσμού με τη χρήση σύγχρονων και καινοτόμων μέσων, EndoActivator και Irrigation Needles. Επίσης, θα παρουσιαστεί η έμφραξη ρ.σ με το σύστημα 1)κάθετης συμπύκνωσης θερμοπλαστικοποιημένης γουταπέρκας, συνεχούς κύματος συμπύκνωσης Gutta Smart και 2)έμφραξη με θερμοπλαστικοποιημένους φορείς Gutta Core™. Το νέο Βιο κεραμικό φύραμα AH Bioceramic θα παρουσιαστεί με την τεχνική ενός κώνου Conform Fit. Τέλος, θα αναφερθούμε στο Protaper Ultimate, το καινούργιο σύστημα περιστροφικής κίνησης, εξέλιξη του Protaper Gold.

Κόστος συμμετοχής:  50€     Μέγιστος  αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

 


Πρακτικό 3

Παρουσίαση του συστήματος IPhysio
Βιολογία και ψηφιακή τεχνολογία για άριστα αποτελέσματα στην Εμφυτευματολογία. 
(IPhysio, IMedit, αυτόλογοι παράγοντες a-PRF)
 

Διδάσκοντες: Άλκης Κυριάζος, Γιάννης Μπρόκος, Γιάννης Τριανταφύλλου

Χορηγός : AKSIONTECH

Περίληψη:
Το σύστημα IPhysio σε απόλυτη συνέργεια με την ψηφιακή τεχνολογία, αναβαθμίζουν την σύγχρονη Εμφυτευματολογία σε μια προβλέψιμη και ανώδυνη θεραπευτική διαδικασία. Το σύστημα περιλαμβάνει ανατομικού σχήματος βίδες επούλωσης από ζιρκόνιο που βοηθούν, την επούλωση και την ανατομική διαμόρφωση των επιεμφυτευματικών μαλθακών ιστών, την ψηφιακή αποτύπωση και τέλος την μεταβατική αποκατάσταση των εμφυτευμάτων.

Μέσα από την παρουσίαση κλινικών περιστατικών αλλά όσο και στο πρακτικό σεμινάριο θα αναλυθούν, οι εφαρμογές και οι ενδείξεις του συστήματος, η ψηφιακή αποτύπωση του και βέβαια η ευεργετική δράση των αυξητικών παραγόντων PRF.

Κόστος συμμετοχής: 50€     Μέγιστος  αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

 

 


Πρακτικό 4

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Διδάσκων: Κοσμάς Τολίδης, Καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής ΑΠΘ

Χορηγός : ultradent

Περίληψη:

Η σύγχρονη επανορθωτική οδοντιατρική έχει διανύσει πολύ δρόμο από την απλή αποκατάσταση της οδοντικής μορφής και λειτουργίας με παθητικό τρόπο, σε μια καινοτόμο προσέγγιση η οποία περιλαμβάνει αισθητικά υλικά ικανά να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον του στόματος.  Ταυτόχρονα, η εισαγωγή των διαφόρων τύπων των αισθητικών υλικών, επιτρέπουν την ανάπτυξη της έννοιας της «Ελάχιστα Επεμβατικής Αισθητικής Οδοντιατρικής» η οποία αντιστοιχεί απόλυτα με την τάση της διατήρησης όσο το δυνατόν περισσότερο υγιείς σκληρούς οδοντικούς ιστούς. Το πρακτικό σεμινάριο χρήσης συνθέτων ρητινών σε συνδυασμό με νήματα για την επίτευξη ανθεκτικών αποκαταστάσεων σε σύνθετα περιστατικά με την ελάχιστη δυνατή δαπάνη υγιών οδοντικών ιστών θα εισάγει τους συμμετέχοντες σε μία από τις πλέον σύγχρονες τεχνικές της αποκαταστατικής οδοντιατρικής.

Κόστος συμμετοχής: 50€     Μέγιστος  αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

 Πρακτικό 5


Εκτεταμένες αποκαταστάσεις οπισθίων: Η εφαρμογή της τεχνικής του κώνου σε συνδυασμό με bulk-fill σύνθετες ρητίνες.
Διδάσκων: Παντελής Κούρος


Χορηγός: SineterismosOdontiatrwnThessalonikisΣυναιτερισμός Οδοντιάτρων Θεσσαλονίκης

Περίληψη:
Οι άμεσες αποκαταστάσεις με σύνθετη ρητίνη αποτελούν αξιόπιστη και μακράς πνοής λύση που ενδείκνυται σε ελλείμματα όλων των μεγεθών και σε οπίσθια δόντια. Η επιλογή της αποκατάστασης με έμμεσο τρόπο όμως λειτουργεί σε όφελος χρόνου και κόστους για τη λειτουργία ενός οδοντιατρείου. Η εναλλακτική που προσφέρει η εισαγωγή των bulk-fill ρητινών βελτιώνει κατακόρυφα τη σχέση χρόνου-αποκατάστασης (και συνεπώς κόστους) καθώς επιτρέπει τη σε ένα στρώμα τοποθέτηση μεγάλου όγκου υλικού στο σύνολο της κοιλότητας. 
Η τεχνική του κώνου προτάθηκε από τον PK Thomas το 1967 για την ακριβή και προβλέψιμη απόδοση της μασητικής μορφολογίας και σήμερα μπορεί να εφαρμοσθεί στις άμεσες αποκαταστάσεις από ρητίνη. Διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την ακρίβεια της αναπαραγωγής των μασητικών ανατομικών χαρακτηριστικών εκεί που πρέπει και ελαχιστοποιεί την ανάγκη μασητικών διορθώσεων μετά το τέλος. 
Στο πρακτικό σεμινάριο θα αποκατασταθούν δόντια με μεγάλα ελλείμματα με τη χρήση bulk-fill, συμβατικής ρητίνης και την τεχνική κατά Thomas. Θα αναλυθούν βήμα-προς βήμα σημεία-κλειδιά για την επιτυχία, ενδείξεις, αντενδείξεις και χρήσεις. 

Κόστος συμμετοχής: 50€     Μέγιστος  αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

 

 


Πρακτικό 6

Ψηφιακά πρωτόκολλα σάρωσης και καταγραφών για την κατασκευή ενδοστοματικών ναρθήκων.

Διδάσκων: Π. Συμεωνίδης,  Ν. Νικολούδιας


Χορηγός : digident

Περίληψη:

Η ψηφιακή οδοντιατρική αποτελεί μια πραγματικότητα που επιτρέπει την εξέλιξη παλαιότερων οδοντιατρικών μεθόδων, μέσα από την ψηφιακή επεξεργασία στο εργαστήριο των σαρώσεων επιτυγχάνεται υψηλή ακρίβεια, τέλεια εφαρμογή και επαναληψιμότητα. Σκοπός αυτού του πρακτικού είναι η εισαγωγή και η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις τεχνικές ενδοστοματικής σάρωσης με τους ενδοστοματικούς σαρωτές της Medit, και ψηφιακών καταγραφών με τη χρήση του ψηφιακού προσωπικού τόξου της Zebris Medical. Ταυτόχρονα θα αναλυθούν οι αρχές κατασκευής ενός ενδοστοματικού νάρθηκα ψηφιακά.

Κόστος συμμετοχής: 50€     Μέγιστος  αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα